NIEUW Lomi Lomi massage

Lomi Lomi is een massagevorm met onafgebroken, vloeiende strijkende bewegingen die een tedere maar toch diepe uitwerking op de spieren hebben en het lichaam koesteren. Zodat de ontvanger kan ontspannen, loslaten en gewoon alleen nog maar “zijn”.

Dus terwijl techniek een belangrijk deel van de massage en daaraan verbonden heling uitmaakt, bestaat veel van de behandeling uit liefde, met volledige en diepgaande aandacht van de beoefenaar voor de ontvanger, met liefdevolle handen en een liefdevol hart.

Praktisch

Maar wat gebeurt er tijdens een Lomi Lomi massage? Hoe wordt die uitgevoerd? Een Lomi Lomi begint meestal met een moment van rust en stilte tussen beoefenaar en ontvanger, vaak met de handen van de beoefenaar zacht rustend op de rug van de ontvanger.

De massage wordt gegeven in een vloeiende, ritmische beweging met zowel onderarmen als handen. Het gevoel wordt door sommigen beschreven als zachte golven die over het lichaam bewegen. Een ander kenmerk is dat verschillende lichaamsdelen gelijktijdig worden gemasseerd. Zo behandelt bijvoorbeeld de ene arm of hand een schouder terwijl de andere de heup aan de tegenovergestelde kant behandelt. Dit bevordert de totale ontspanning van de ontvanger, aangezien het voor de hersenen onmogelijk of op zijn minst heel moeilijk is zich op twee gebieden tegelijk te concentreren. Door niet een geïsoleerde gebied te behandelen, wordt een diepgaand gevoel van balans en harmonie bereikt. Zoals eerder is opgemerkt, is techniek belangrijk maar is liefde voor het lichaam het belangrijkst, geleid door intuïtie zodat de massage “goed” is voor de ontvanger.

Danspassen of hula bewegingen, gecombineerd met de ademhalingstechniek van de beoefenaar zijn ook een integraal aspect van Lomi Lomi. De reden voor de hula-achtige dans rond de tafel gedurende de massage is niet zo maar omdat het er leuk uitziet! De bewegingen zijn heel belangrijk voor de vloeibaarheid van de massage. Hierdoor zal geen aanraking hetzelfde voelen. Een ander belangrijk verschil met andere massagevormen is dat de de ontvanger niet volledig met  handdoeken is bedekt maar slechts met een kleine handdoek die het lichaam grotendeels onbedekt laat gedurende de massage, echter met respect voor de zeden en gebruiken van de ontvanger. Wanneer mensen hier moeite mee hebben, dan wordt er geadviseerd om een bikinibroekje aan te doen. Dit maakt het aanzienlijk makkelijker de strijkende bewegingen onder het lichaam door en over het gehele lichaam uit te voeren zonder dat het de vloeiende stroom van de massage onderbreekt.

Aangezien de beoefenaar intuïtief te werk gaat, kan een massage langzaam en heel ontspannend maar bij tijd en wijlen iets sneller en daardoor verkwikkender en opwekkender voor het lichaam zijn.Soms kan de ontvanger een emotionele ontlading ervaren, doordat de massage verschuiving teweeg brengt en loslaten van negatieve emoties, negatieve overtuigingen en ander “gedoe” dat in het lichaam is opgeslagen, waardoor het effect van de massage doorgaat tot lang nadat de massage is afgelopen.

Het gedachtegoed verwijst naar de houding van vriendelijke aanvaarding waar de Hawaiianen zo bekend om staan. Dit is een van de geheimen van Lomi Lomi, namelijk het liefhebben en koesteren van het lichaam alsof het dat van jezelf is.

TARIEVEN

Omdat de Lomi Lomi in vergelijking met een normale massage veel meer vraagt van de behandelaar zijn de tarieven daar ook op aangepast.

60 minuten Lomi Lomi || 75 euro
90 minuten Lomi Lomi || 90 euro